miercuri, 16 iulie 2008

B'estfest aftershock: Expozitie Judas Priest la Antipa

.
Sa-mi bag picioarele daca dinozaurii astia merita un titlu mai original, dupa oboseala de concert de vineri. Urat au mai imbatranit. Bine, asta tine de fiziologie, dar sa iesi din boxa cu liftul, imbracat in mantie cu poleiala si sa strigi "I am Nostradamus"... Dumnezeule MARE! Unde va este simtul ridicolului! Asta e mai mult decat senilizare. Este imbecilitate!

Am fost la concert cu V si cu gagica lui, singura fata cu sandale de la show. Lume multa, vreo 10 000. Rockeri spalati de toate varstele, tipe destul de bune. Nu mai face nimeni pogo. Mai nou, rockerii beau fara sa vomite. Am mirosit chiar si marijuana. Poti sa treci lejer cu jointul ca politia si jandarmii nu recunosc aroma.

Lumea a avut orgasm. Mai ales cand Rob Halford a pupat steagul Romaniei. Sau cand a iesit cu motoreta pe scena. S-au cand s-a ridicat de pe tron. Am vazut si pe toti pensionarii rockului romanesc (Cargo, Compact, Voltaj etc.), adunati ca la pomelnic, ca sa vada pe scena treburi profesioniste pe care ei nu le vor intelege niciodata.

Rob Halford a imbatranit urat rau. Are burtica, se joaca de-a rockerul patriarhal si isi pune tot felul de halate de piele. Vocea nu-l mai tine. Credeam ca o sa faca hernie pe Hell patrol. Ma intrebam cu V... Cum o fi bai sa te apropii de 60 de ani cantand Breaking the law? Nu te incearca asa o jena cand ridici pumnul in aer? De departe, cel mai rusinos moment a fost cand Halford a iesit de sub baterie calare pe un tron cu roti si a schelalait o piesa de pe ultimul album. Ce poate fi mai penibil decat un bosorog care se ia prea in serios. Va zic eu - un bosorog care incearca sa imite un mosneag, mergand anchilozat cu bastonul. Pentru mine, faza a pus capac. Duceti-va domne la un show Alice Cooper. Acolo, grotescul se pedepseste prin executie.

Singurele trupe ale serii care au cantat ceva au fost formatiile de bar Thunderstorm si Ross The Boss. Niste baieti sinceri, care s-au bucurat de sansa de a canta muzica rock la o mie de oameni. Pe de alta parte, Primal Fear au dat probabil cel mai urat concert la care am asistat. Categoria cosmar. Multe figuri pe moaca vocalistului, muzica penala interminabila, solouri de instrumente de un anacronism crunt. Ce pacat ca rockerii romani s-au civilizat tocmai acum si lumea nu mai arunca cu sticle de plastic in toti kknarii.

Cea mai sincera piesa: Gloves of metal (Ross the Boss)
Masacrul serii: Painkiller
Cel mai rutinat om de pe scena: Glen Tipton
Cel mai plictisit om de pe scena: K.K. Downing
Cel mai obosit om de pe scena: Rob Halford
Cel mai constiincios: Ian Hill
Faza serii: un rocker neodreptaci care avea tricou cu "Impotriva homosexualitatii" :)


9 comentarii:

Anonim spunea...

sa vina rockerii adevarati, sa curga sange de agasat !

Agasatul spunea...

Mare pacat de selectia pieselor. A fost reusita (Disident aggressor, Devil's child, Sinner, Hell patrol etc).

Anonim spunea...

Cumplit concert nene. Niste executori de piese. Am vrut sa ascult si eu o piesa cantata, dar n-am avut noroc. Metallica vor fi cam zece clase peste. Nu mai vorbesc de Maiden. Dar asta e, am vrut sa-i vad si pe Judasi. Nu ma asteptam totusi sa fie asa de obosit. Cumplit, cumplit!

Anonim spunea...

sunteti niste retardati...cum pula mea puteti spune ca Halford nu a avut voce, sa ajungi la acea varsta si sa scoti inca scream-urile pe Painkiller e ceva de admirat nu de batjocura...si fazele cu mantia si cu scaunul au fost pur si simplu de show, ati auzit macar in viata voastra de "ALBUM CONCEPTUAL"?? ... ultimul album Judas Priest e despre viata si prezicerile lui Nostradamus, adica UN CONCEPT si e genial albumul, au dat dovada ca pot sa faca si altceva cu muzica lor, si au reusit, nota 10 cu steluta. HAIL PRIEST. Cat despre Ross the Boss si Thunderstorm au fost de tot rahatu, slaba imitatie a piesei Hail and Kill a celor de la Manowar, cand am auzit-o mi-a venit sa plang de rusine mai bine nu o cantau si de fapt mai bine nu cantau nimic de la Manowar. Show-ul adevarat a inceput cu Primal Fear, asta se pare ca e doar o alta formatie care pe respectivul ce are acest blog il cam depaseste, iti sugerez sa ramai deocamdata la Linkin Park. Metallica nu le va da clasa celor de la Judas Priest pentru ca sunt doua sfere ale metalului diferite, si oricum Metallica au luat-o pe ulei de mult, cam de la Load incepand...In orice caz, tu asta care ai scris aceasta asa zisa cronica, oricine ai fi tu, mai bine stateai acasa si nu veneai la concert Judas Priest ca se pare ca te cam depasesc, stii si tu doua piese Judas si te consideri mare rocker si jurnalist... Pa! HAIL PRIEST!

Agasatul spunea...

Amige anonim, ti se pare revolutionar cand Judas Priest fac interludii si videoclipuri epice cu grafica 3D de 286.

Pentru cei ca tine - mantia si tronul au fost faze conceptuale de mare adevar, pentru cei ca mine si prietena mea cu sandale au fost niste artificii obosite executate de niste bosorogi care se screm sa scoata un surogat conceptual cand nu mai sunt in stare sa cante rock.

Uita-te la Lemmy cum canta Bomber. Trage flegme si sta cu un picior in groapa. Aia e testosteron. Uita-te la Halford cum screme Painkiller si imita mosnegi in numele albumului conceptual pe teme semidocte.

Metallica sunt o trupa care pe langa profesionalism, mai si canta. Judas Priest au aratat ce urat e sa te ofilesti executand piese pe de rost.

Amige, la concert rock se canta, nu se face parastas!

Iti urez sa te asasineze vecinii cu Linkin' Park, care apropo, au mai multe coaie decat cacanarul ala de Ralf Scheppers, care toata viata lui o sa cante piese scrise de terminati gen Mat Sinner.

Ne vedem la Iron Maiden, vin sa te trag de urechi.

Anonim spunea...

ce vezi tu atata profesionalism in Metallica nu stiu...in fine, vad ca nu mai are rost....ne vedem la Maiden!

Anonim spunea...

si inca ceva, sunt curios cat "profesionalism" o sa vedem pe Death Magnetic, tinand cont de ultima compilatie de "profesionalism" numita Saint Anger

Anonim spunea...

Prostule, abia acum, la 4 ani distanta, am ajuns dintr-o nefericita intamplare sa citesc mizeriile tale despre Priest. Doamne, esti atat de prost... Atat de prost. Stiu, in zilele astea sa te numeasca cineva prost e aproape o mangaiere. Nu mai asculta metal. Nu e pentru tine. A, era sa uit: nu te mai alinta spunandu-ti "agasatul". Nici macar agasant nu esti. Esti doar prost. Foarte prost. Uitandu-ma la poza ta constat ca esti si cam urat. O combinatie nereusita de Huidu si Ciutacu. Un manelist. Chiar nu inteleg ce-ai cautat tu la B'est Fest. Cautai Miss Piranda si te-ai ratacit?

Anonim spunea...

Inca ceva: la profilul tau spui ca esti de sex masculin. Crede-ma pe cuvant, n-ai nimic in comun cu un mascul. Arati ca o femeie. O femeie grasa si urata. Si plina de frustrari. Si de fooooarte mult timp. Cat de "nevorbit" poti sa fii incat sa-ti faci un blog? Si cat de nefutut? Dupa cat de puhav esti la fata pun pariu ca ai burta, curul lasat si picioare scurte si usor in x. Un fizic de taranca de la coada vacii. Ma intreb cum ai arata cu un parpalac din piele ca al lui Halford. In loc sa critici ce nu poti intelege, mai bine intoarce-te la manele. Te ajuta si fata. Corporatistule. Ce nebunatic esti, mai corporatistule! Eu stiam ca voi, corporatistii, va inghesuiti pe baza de invitatii la "concerte" Stefan Banica Jr. Nu mai comenta de Priest. Nici de Primal Fear. Doar sinucide-te!